Zalmfilet met bieslook en mierikswortel
2 personen
Hoofdgerecht
250g zalmfilet
peper en zeezout
1 el zonnebloemolie
half potje geraspte mierikswortel
1 zakje verse bieslook
1½ limoen
4 el mayonaise
Zalm in 2 gelijke stukken snijden en met keukenpapier droogdeppen.
Filets peperen en zouten en dun bestrijken met olie en mierikswortel.
Bieslook boven bord fijnknippen en zalm van alle kanten in bieslook drukken.
Halve limoen uitpersen, hele limoen halveren.
Mayo mengen met rest mierikswortel en op smaak brengen met limoensap.
Peper en zout naar smaak.
Grillpan heet laten worden en zalm ca 3 min per kant grillen.
Limoenhelften op rand van grillpan leggen tot limoen begint te kleuren.
Zalmfilets en limoen op twee borden leggen, mierikswortel ernaast scheppen.
Lekker met aardappelsalade en sperciebonen.