Zarzuela
4 personen
1 grote ui, grof gesnipperd
5 tomaten, ontveld en in stukjes
50gr zwarte olijven zonder pit
25gr roomboter
3 el olijfolie
3 tenen knoflook, geperst
1 envelopje saffraan
1 el fijngehakte basilicum
1 el fijngehakte koriander
1 dl droge witte wijn
1 dl visbouillon
200gr zalmfilet
300gr kabeljauwfilet
100gr gekookte mosselen
100gr gamba´s of grote garnalen
Snij de olijven in vieren.
Verhit de boter en olie in een wok en fruit de ui heel zachtjes aan.
Doe de geperste knoflook, tomaten, olijven, saffraan, basilicum en koriander erbij en bak dit ca. 3 minuten.
Voeg de wijn en visbouillon toe en laat ca. 15 min zachtjes sudderen en indampen tot een saus.
Snij de zalm en kabeljauw in grove stukken en leg ze met de mosselen en gamba´s in de tomatensaus.
Stoof de vis in ca 5 min. heel zachtjes gaar.
Lekker met rijst of pasta en een frisse salade.