Zeeuws vispotje van Pauline

 

4 tomaten

2 el olijfolie

30g boter

2 uien, fijngesnipperd

2 tenen knoflook, in plakjes

250 ml droge witte wijn

150g zalmfilet

150g kabeljauwfilet

150g gekookte mosselen

1 bakje Hollandse garnalen, 100 – 125g

3 el peterselie, fijngesneden.

 

 

Snij de tomaten aan de onderkant kruiselings in en dompel ze 20 sec in heet water.

Neem ze er uit, laat ze afkoelen en pel het vel eraf.

Verhit de olie en de boter in een hapjespan en bak de uien en de knoflook op laag vuur 5 min.

Snij de tomaten in plakjes, voeg ze toe in de pan en schenk de wijn erbij.

Stoof ze met deksel nog 10 min.

Snij de zalm en kabeljauw in stukken van 5 cm en bestrooi met peper en zout.

Voeg toe aan het mengsel in de pan en laat in 6 min nèt gaar worden.

Voeg de laatste 2 min de mosselen toe.

Doe op het laatste moment de garnalen erbij en bestrooi het vispotje met peterselie.

 

Lekker met brood en kropsla met gekookte eieren.