24-uurs salade
Maaltijdsalade
3 a 4 personen
24 uur van tevoren bereiden!!
halve krop ijsbergsla
3 a 4 eieren
250g spekjes
1 potje champignons
1 pak diepvrieserwtjes, 450g
1 grote ui
halvanaise
geraspte, oude kaas, ca. 3/4 zakje
flink zout en veel peper
(poeder)suiker
Leg in een schaal 1 laag fijngesneden ijsbergsla.
Bestrooien met zout, peper en (poeder)suiker.
Daarbovenop de uitgebakken spekjes of bacon.
Hieroverheen de uitgelkte gesneden champignons en de gesneden hardgekookte eieren.
Dan weer een laag ijsbergsla met peper, zout en suiker.
Hierop een laag bevroren doperwtjes en 1 laag uienringen.
De salade afsluiten met mayo tot het geheel luchtdicht is.
Tenslotte geraspte kaas erover, afdekken met plastic folie en 24 uur in de koelkast zetten.
Heerlijk met warm stokbrood.