24-uurs salade

Maaltijdsalade

3 a 4 personen

 

24 uur van tevoren bereiden!!

 

halve krop ijsbergsla

3 a 4 eieren                  

250g spekjes               

1 potje champignons               

1 pak diepvrieserwtjes, 450g                

1 grote ui                     

halvanaise                    

geraspte, oude kaas, ca. 3/4 zakje               

flink zout en veel peper   

(poeder)suiker  

           

 

Leg in een schaal 1 laag fijngesneden ijsbergsla.        

Bestrooien met zout, peper en (poeder)suiker. 

Daarbovenop de uitgebakken spekjes of bacon. 

Hieroverheen de uitgelkte gesneden champignons en de gesneden hardgekookte eieren. 

Dan weer een laag ijsbergsla met peper, zout en suiker.        

Hierop een laag bevroren doperwtjes en 1 laag uienringen.

De salade afsluiten met mayo tot het geheel luchtdicht is.    

Tenslotte geraspte kaas erover, afdekken met plastic folie en 24 uur in de koelkast zetten.

 

Heerlijk met warm stokbrood.