Zomerse maaltijdsalade met kip en meloen     

4 personen

 

350g kipfilet     

peper   

kerriepoeder     

2 el olie           

1 krop ijsbergsla                       

2 uitjes            

halve komkommer                 

halve of kleine meloen            

blikje maiskorrels (uitlekgew. ca 220 gr)             

1 bakje tuinkers

2 sinaasappelen           

5 el (mais)olie  

 

 

Kruid de kipfilets met peper en kerriepoeder.    

Verhit in een wok de olie en bak de filets rondom bruin en gaar in 15-20 min.     

Laat de filets wat afkoelen en snij ze in kleine stukjes.           

Haal intussen de slabladeren los en snij ze wat kleiner.      

Snij de uitjes in dunne ringen, kokommer in halve plakjes en steek met een meloenboor balletjes vruchtvlees uit de meloen.       

Laat de mais uitlekken, knip de tuinkers af.  

Schil 1 sinaasappel dik en snij de partjes uit de vliesjes.           

Pers de 2e uit en roer van sap en maisolie een dressing, peper en zout.           

Meng alles vlak voor het serveren.          

 

Geef er stokbrood bij.