Kruidensalade met paling                

4 personen

 

6 el olijfolie                   

2 el appel-ciderazijn (AH)             

zwarte peper                

200 gr paling                

1 zakje verse bieslook (25g)              

1 zakje verse basilicum (15g)             

1 rode appel, bv. Elstar              

1 zak ijsbergsla met peterselie                                      

 

 

In kom vinaigrette kloppen van olie, azijn, zout en peper naar smaak.

Paling in lange smalle reepjes snijden, bieslooksprieten in 3 stukken snijden.

Steeltjes van basilicum plukken en blaadjes grof scheuren.        

Appel goed wassen en ongeschild in 4 partjes snijden. 

Klokhuis verwijderen en partjes in dunne schijfjes snijden.           

Ijsbersla, bieslook, basilicum en appelschijfjes over 4 borden verdelen.          

Paling erover verdelen.          

Vinaigrette nogmaals doorkloppen en over salade sprenkelen.      

 

Lekker met volkorenbrood.              

 

De zelfgemaakte vinaigrette is te vervangen door een kant-en-klare honing-mosterddressing.