Hollandse vissalade           

4 personen

 

2 stronkjes witlof    

halve citroen, geperst            

2 e.l. mayonaise                       

1 bosje verse kervel              

peper en zout               

1 lichtzure appel in dunne plakjes                       

75gr gerookte paling, in stukken                       

75gr gerookte forel, in stukken            

75gr gerookte zalm, in plakken                       

1 rode ui, in dunne ringen    

 

 

Haal de blaadjes van de witlof los, was en dep ze droog.

Roer 1 el citroensap door 2 el mayonaise.

Bewaar een takje kervel voor garnering en hak de rest van het bosje grof.        

Roer de gehakte kervel door de mayonaise, peper en zout erbij.    

Besprenkel de appel met citroensap.       

Schik de witlofblaadjes op een platte schaal.

Verdeel de vis, appel en uienringen erover. 

Schep de mayonaise erover en bestrooi met peper.  

Garneer met de kervel.