Salade met garnalen en kip                

Maaltijdsalade           

4 personen                 

 

1 pond kippenbout       

zout

citroensap        

300gr nieuwe aardappelen                 

3 eieren                       

bieslook                       

300gr tomaat                

2 harde appels             

30 rivierkreeftjes of 16 grote garnalen                      

0,5 l visbouillon (tablet)             

1 krop sla        

ca. 3 à 4 dl mayonaise       

 

 

Braad de bouten in wat boter met zout peper en paprikapoeder 30 min.

Laat afkoelen, haal het vlees van de botjes en snij in reepjes.  

Kook de aardappelen in de schil gaar en kook de eieren hard.    

Kook de kreeftjes 5 min in bouillon, laat afkoelen en haal staartjes eruit.  

Schil de appels en maak er partjes van.      

Schil de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes.  

Snij de tomaat in plakjes en scheur de sla in reepjes.           

Snij de aardappelen in blokjes en de eieren in partjes.           

Mix alles voorzichtig met de kip en de kreeftjes in een saladeschaal.   

Voeg gesnipperde bieslook toe.    

Meng de mayonaise vlak voor het serveren voorzichtig door de salade.