Aspergesalade          

4 personen

 

400g asperges 

1 ei      

zout                

1 bolletje gember            

1 el gembernat             

2 el olie           

1 el azijn                      

½ el ketjap manis              

versgemalen peper               

4 slabladeren   

½ bakje tuinkers           

 

 

Asperges wassen, schillen en in stukken van ca 4 cm snijden.

In pan met ruim water en zout in ca 30 min gaar koken. 

Afgieten (kookvocht voor soep gebruiken) en laten afkoelen.          

Ei hard koken, pellen en laten afkoelen.          

Ei in acht partjes snijden, gember in stukjes snijden.

 

In kommetje doen: gember, gembernat, olie, azijn, ketjap, zout peper.      

Tot sausje roeren. 

Slabladeren wassen en uitslaan.          

Slabladeren op 4 bordjes leggen en asperges erover verdelen.

Sausje over asperges schenken.

Tuinkers van bedje knippen en op asperges leggen.

Garneren met partjes ei.