Spinaziesalade                   

2 personen

 

1 ei      

1 el citroensap 

500gr spinazie of 300g wilde spinazie                       

4 el olijfolie                   

1 el witte wijnazijn                      

1 tl mosterd                 

peper en zout               

1 el honing                   

1 ui                 

100gr spekblokjes                 

 

 

Kook het ei hard en was de spinazie grondig.           

Scheur wilde spinazie in grove stukken en verwijder de steeltjes.         

Maak de bladeren droog in de keukenmachine.           

Klop in een kom een dressing van 3 el olijfolie met de azijn, mosterd, peper en zout en honing.

Schep de spinazie er luchtig door.    

Pel en snipper de ui.   

Bak in een koekenpan de spekjes zachtjes uit.     

Voeg de uit toe en bak het geheel knapperig bruin.

Pel het ei en prak het fijn.     

Schep de salade op twee borden en verdeel het ei en de spekjes erover.

Sprenkel er nog wat olijfolie en citroensap over.

 

Lekker met bagels met cream cheese en zalm.