Champignonsalade  

bijgerecht       

2 personen

 

1 bakje kastanjechampignons  

2 eetl citroensap                       

peper en zout               

6 groene olijven zonder pit                    

3 eetl mayonnaise                 

3 eetl slagroom            

10 sprietjes bieslook                       

half zakje verse kervel (a 15 gr)             

halve rode paprika            

1 bakje alfalfa (100 gr)

 

 

Champignons schoonvegen en in plakjes snijden..          

Met citroensap en zout 1 minuut koken.  

In vergiet laten uitlekken en laten afkoelen.  

Olijven in dunne plakjes snijden.

Mayonnaise en room doorelkaar roeren, kruiden erboven fijnknippen.      

Op smaak maken met peper en zout.  

Saus, olijven en champignons doorelkaar scheppen.        

Paprika wassen, schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden; reepjes halveren.          

Alfalfa wassen en op platte schaal leggen.  

Champignonsalade erover verdelen.          

Garneren met paprikareepjes.                         

 

Lekker bij steaks en gebakken krielaardappeltjes.