Aspergesalade met basilicumdressing en lamsham           

4 personen

 

24 asperges (witte of groene)            

peper en zout               

4 el pijnboompitten              

4 el mayonaise             

8 el tropisch vruchtensap                 

2 el fijngehakte basilicum                     

1 kropje sla                  

200gr dungesneden lamsham                                             

 

 

Schil de asperges (witte, groene hoeft niet) en kook ze gaar.

Afkoelen.         

Roosterde pitten in een droge koekepan goudbruin.

Laten afkoelen. 

Meng de mayonaise met het vruchtensap, snufje zout, peper en basilicum.        

Was en droog de sla en leg ze op 4 borden.     

Schep de helft van de basilicumdressing erover.         

Verdeel de lamsham over de sla. 

Leg in het midden van elk bord 6 lauwe of koude asperges.           

Schep de rest van de dressing erover en strooi de pijnboompitten erover.