Aardappelsalade met haring
4 personen
750g gare koude aardappelen
100g mager rookspek, in blokjes
2 uien
100g grotchampignons
citroensap
2 stevige peren
2 rauwe zomerbietjes
½ krop ijsbergsla
3 zure haringen
1 bekertje dikke yoghurt
1 el scherpe mosterd
peper
paar takjes peterselie
50g walnoten
Gare aardappelen in plakjes snijden en in een schaal doen.
Blokjes rookspek zachtjes uitbakken en gesnipperde ui hierbij fruiten.
Dit over aardappels schenken en af laten koelen.
Champignons in plakjes en in water met citroensap omscheppen.
Peren schillen, in blokjes en ook in water met citroensap omscheppen.
Bietjes schillen en in piepkleine blokjes snijden.
Ijsbergsla wassen, uit laten lekken, in smalle reepjes en in schaal doen.
Aardappelen erop scheppen.
Haringen in smalle reepjes snijden, met champignons en peren.
Sausje roeren van yoghurt met de mosterd, wat peper, peterselie en grofgehakte walnoten en dit erover schenken.
Ieder neemt van elke laag wat.