Aardappelsalade met haring                         

4 personen

 

750g gare koude aardappelen     

100g mager rookspek, in blokjes 

2 uien  

100g grotchampignons         

citroensap        

2 stevige peren             

2 rauwe zomerbietjes                

½ krop ijsbergsla                     

3 zure haringen            

1 bekertje dikke yoghurt

1 el scherpe mosterd           

peper   

paar takjes peterselie         

50g walnoten    

 

 

Gare aardappelen in plakjes snijden en in een schaal doen.    

Blokjes rookspek zachtjes uitbakken en gesnipperde ui hierbij fruiten.   

Dit over aardappels schenken en af laten koelen.    

Champignons in plakjes en in water met citroensap omscheppen.   

Peren schillen, in blokjes en ook in water met citroensap omscheppen.   

Bietjes schillen en in piepkleine blokjes snijden.

Ijsbergsla wassen, uit laten lekken, in smalle reepjes en in schaal doen.   

Aardappelen erop scheppen.

Haringen in smalle reepjes snijden, met champignons en peren.

Sausje roeren van yoghurt met de mosterd, wat peper, peterselie en grofgehakte walnoten en dit erover schenken.        

 

Ieder neemt van elke laag wat.