Aspergesalade met zalmreepjes en crème fraîche              

4 personen

 

groene asperges hoeven niet geschild te worden           

 

250g groene asperges                     

1½ cm gemberwortel               

4 el olijfolie                   

2 el (witte-wijn)azijn                     

200g gravad lachs (gemarineerde zalm)                

4 el crème fraîche             

peper en zout               

1 zakje waterkers (75gr)                       

1 el imitatiekaviaar (potje Kesterlo)             

 

 

Uiteinden van asperges afhalen en asperges gaarkoken.

In kookvocht laten afkoelen.  

Gember schillen en zeer fijn snijden.

Olie, azijn en gember tot dressing roeren, peper en zout naar smaak.     

Zalm in reepjes snijden.

Creme fraiche losroeren met peper en zout.  

Waterkers in ruime kom mengen met gemberdressing.           

Dressing over 4 borden verdelen.           

Zalmreepjes over dressing verdelen.          

Asperges bij salade leggen.  

Creme fraiche op asperge scheppen.        

Imitatiekaviaar met theelepeltje op creme fraiche scheppen.