Aspergesalade met zalmreepjes en crème fraîche
4 personen
groene asperges hoeven niet geschild te worden
250g groene asperges
1½ cm gemberwortel
4 el olijfolie
2 el (witte-wijn)azijn
200g gravad lachs (gemarineerde zalm)
4 el crème fraîche
peper en zout
1 zakje waterkers (75gr)
1 el imitatiekaviaar (potje Kesterlo)
Uiteinden van asperges afhalen en asperges gaarkoken.
In kookvocht laten afkoelen.
Gember schillen en zeer fijn snijden.
Olie, azijn en gember tot dressing roeren, peper en zout naar smaak.
Zalm in reepjes snijden.
Creme fraiche losroeren met peper en zout.
Waterkers in ruime kom mengen met gemberdressing.
Dressing over 4 borden verdelen.
Zalmreepjes over dressing verdelen.
Asperges bij salade leggen.
Creme fraiche op asperge scheppen.
Imitatiekaviaar met theelepeltje op creme fraiche scheppen.