Boerensalade
4 personen
1 kg aardappelen
2 zure appels
1 grote zure augurk
1 dikke plak ham (ca 100g)
restje rundvlees
restje kippevlees
2 uitjes
2 bekertjes zure room
peper en zout
versgeknipte peterselie
bieslook en dille
paar druppels worchestershire-saus
enkele slabladeren
blokjes paprika
geraspte wortel
partjes tomaat
fijngesneden bleekselderij en toefjes tuinkers
gerookte makreel
gare mosselen
partjes ei
Aardappelen gaarkoken en in kleine blokjes snijden.
Ook kleinsnijden: appels, augurk, ham en vlees.
Uitjes fijnsnipperen.
Sausje maken van: zure room, peper en zout, peterselie, bieslook, dille en worchestershire-saus.
Een platte schaal met de slabladeren beleggen en de salade erop doen.
Rand garneren met de paprika, wortel enz.
Enkele ansjovisfilets erbij is ook lekker.