Boerensalade                    

4 personen

 

1 kg aardappelen     

2 zure appels   

1 grote zure augurk 

1 dikke plak ham (ca 100g)  

restje rundvlees

restje kippevlees           

2 uitjes

2 bekertjes zure room    

peper en zout   

versgeknipte peterselie

bieslook en dille           

paar druppels worchestershire-saus    

enkele slabladeren

blokjes paprika 

geraspte wortel

partjes tomaat

fijngesneden bleekselderij en toefjes tuinkers 

gerookte makreel

gare mosselen

partjes ei         

 

 

Aardappelen gaarkoken en in kleine blokjes snijden.

 

Ook kleinsnijden: appels, augurk, ham en vlees.   

Uitjes fijnsnipperen.    

 

Sausje maken van: zure room, peper en zout, peterselie, bieslook, dille en worchestershire-saus.

Een platte schaal met de slabladeren beleggen en de salade erop doen.   

Rand garneren met de paprika, wortel enz.                   

 

Enkele ansjovisfilets erbij is ook lekker.