Garnalensalade met tomaten

3–4 personen

 

Ca. 300 – 350 gr gepelde verse garnalen

Zeezout

4 grote rijpe Roma tomaten, in minuscule blokjes

½ komkommer

3 grote, hardgekookte eieren

1½ el kruiden(dille)azijn

Witte peper

Enkele druppels tabasco

4 el zonnebloemolie

Ca. 75 gr waterkers

1 bosuitje met veel groen, gesnipperd

2 el fijngesneden verse dille

1 takje verse dille

 

 

Spoel de garnalen enkele keren in ruim koud water en doe de laatste keer wat zeezout erbij.

Laat de garnalen uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen.

Snij de komkommer overlangs door en haal met een lepel het zaad weg.

Snij hem dan in de lengte in 8 of meer smalle repen en dan in kleine blokjes.

Bestrooi de blokjes met zout en laat ze uitlekken en laat ze op een zeef uitlekken.

Gebruik de eiersnijder om van 2 eieren kleine blokjes te maken.

Snij het derde ei, ook met de eiersnijder in plakjes.

Vermeng de azijn met wat zout, peper en tabasco tot een dressing.

Klop er, zodra het zout is opgelost, de olie door.

Maak de waterkers schoon en neem de dikste stelen weg.

Schep in een kom garnalen, tomaten, komkommer, bosui en 1 el fijngesneden dille luchtig door elkaar.

Voeg de in blokjes gesneden eieren toe en schenk de dressing erover.

Garneer met de schijfjes ei.