Gemengde salade                          

4 personen     

 

Hoofdgerecht 

 

1 kropsla         

½ krop ijsbergsla         

½ el grove mosterd                       

½ el dragonazijn                       

½ tl suiker                   

½ dl olijfolie traditionale                   

peper               

1 el diepvriesdille                

150g Maaslanderkaas

150g cherry-tomaatjes                    

150g gegrilde varkensrollade  

 

 

Was de kropsla en scheur de bladeren in stukken.          

Snij de ijsbergsla in dunne repen en was ze.

Klop een vinaigrettevan de mosterd, dragonazijn en suiker en voeg geleidelijk en al kloppend de olijfolie toe.      

Breng op smaak met peper.       

Blijf kloppen tot de vinaigrette wat dikker is en roer dan de dille erdoor. 

Schep ze door de slasoorten.  

Snij de kaas in blokjes, was de tomaatjes en halveer ze.

Meng alles doorelkaar.           

Rol de plakjes rollade op, halveer ze en verdeel ze over de salade.