Hamsalade met peultjes en kaas          

4 personen                 

 

Maaltijdsalade           

 

150 gr peultjes 

1 blikje flageolets (net 400 gr)             

1 sjalotje                      

2 plakken belegen kaas, a 100 gr              

1 pakje hamblokjes, 250 gr                    

5 eetl olijfolie                

2 eetl citroensap                       

2 theel grove mosterd                       

zout en peper, snufje suiker

1 zakje gemengde sla (200 gr)            

 

 

Peultjes in ca 3 min beetgaar koken en in zeef onder koud water afspoelen.           

Flageolets laten uitlekken.

Sjalotje pellen en fijnsnipperen.           

Van kaas korstjes af en in kleine blokjes snijden.

In kom olie, citroensap en mosterd tot sausje roeren.  

Op smaak brengen met peper, zout en suiker. 

Peultjes, sjalotje, flageolets, ham en kaas door elkaar scheppen.        

Dressing erdoor scheppen.        

Op platte schaal sla verdelen.     

Slade op midden scheppen.        

 

Serveren met bruine pistolets.