Haring-aardappelsalade met ei
4 personen
300g aardappelen
1 rode ui
2 augurken
3 hardgekookte eieren
3 zoute haringen
1 rode appel
citroensap
1 bekertje zure room
4 el mayonaise
4 el mierikswortelpuree (potje)
2 volle el peterselie, dille en munt
zout, peper en worchestershiresaus
takje verse dille
1 el kappertjes
Aardappelen koken, afkoelen en in blokjes snijden.
Ui in ringen, augurken in halve plakjes, eieren in partjes snijden.
Haringen in schuine stukken snijden (niet te klein).
Ongeschilde appel in partjes snijden en met citroensap besprenkelen.
Sausje:
Zure room losroeren met mayo, mierikswortelpuree en kruiden erdoor.
Op smaak maken met peper, zout en worchestershiresaus.
Alle ingredienten op de uiringen, dille en kappertjes na, met elkaar omscheppen.
Uurtje wegzetten, af en toe omscheppen.
De salade garneren met uiringen, dille en kappertjes.
Lekker met grof boerenbrood met roomboter.