Insalata ancona
4 personen
maaltijdsalade
4 eieren
4 vleestomaten
4 bosuitjes
1 grote pot witte bonen (800g)
1 takje verse salie of ½tl gedroogde
1 blikje tonijn naturel (ca 300g)
1 blikje ansjovisfilets
voor de dressing:
4 el tomatenketchup
4 el olijfolie
2 el wijnazijn of citroensap
zout en peper
Kook de eieren hard en pel ze.
Snij de tomaten in smalle partjes.
Snij de bosuitjes in ringetjes.
Was de bonen in een vergiet en laat ze uitlekken.
Snij de salieblaadjes in smalle reepjes.
Laat de tonijn en ansjovisfilets uitlekken.
Roer voor de dressing alles doorelkaar met wat peper en zout.
Doe de tomaat, bosui, bonen, salie en grofverbrokkelde tonijn in een grote kom en schep er de dressing door.
Laat afgedekt minstens een uur rusten.
Schep de salade nogmaal goed door elkaar en proef op smaak.
Schep in een schaal en garneer met plakjes ei en stukjes ansjovis.
Lekker met knapperig Italiaans brood of stokbrood