Kalkoensalade met ananas en bleekselderij     

Maaltijdsalade           

2 personen

 

½ pakje wilde en witte rijst (Lassie)           

1 kippenbouillontablet                 

1/3 zalkje verse bieslook           

1 blik ananasstukjes (net 567 gr)      

200 gr grgrilde kalkoenborst                

1 bakje bleekselderij rauwkost                      

3 gemberbolletjes            

1 bekertje zure room (125 ml)               

1 theel gembernat (uit potje)               

zout, mespunt paprikapoeder  

 

1 theel olie om in te vetten       

2 timbaaltjes of kopjes 

 

 

Rijst met bouillontablet in ca 5 min gaarkoken.       

Intussen timbaaltjes of kopjes invetten.

In kopje bieslook fijnknippen.      

Helft van bieslook door gekookte rijst scheppen.        

Rijst in timbaaltjes scheppen en met bolle kant van lepel aandrukken.     

Ananas afgieten.

Hierbij 1 eetl sap opvangen.        

Kalkoenborst in reepjes snijden.

Ananas, rauwkost en kalkoenreepjes door elkaar scheppen.        

Gemberbolletjes in stukjes snijden.

Zure room,ananassap, gembernat en gemberstukjes tot saus roeren.

Op smaak brengen met zout, paprikapoeder en rest van bieslook.          

 

Op 2 bordjes elk rijsttimbaaltje omkeren.

Rauwkostsalade eromheen scheppen en sausje erover schenken.