Kruidensalade met paling
4 personen
6 el olijfolie
2 el appel-ciderazijn (AH)
zwarte peper
200 gr paling
1 zakje verse bieslook (25g)
1 zakje verse basilicum (15g)
1 rode appel, bv. Elstar
1 zak ijsbergsla met peterselie
In kom vinaigrette kloppen van olie, azijn, zout en peper naar smaak.
Paling in lange smalle reepjes snijden, bieslooksprieten in 3 stukken snijden.
Steeltjes van basilicum plukken en blaadjes grof scheuren.
Appel goed wassen en ongeschild in 4 partjes snijden.
Klokhuis verwijderen en partjes in dunne schijfjes snijden.
Ijsbersla, bieslook, basilicum en appelschijfjes over 4 borden verdelen.
Paling erover verdelen.
Vinaigrette nogmaals doorkloppen en over salade sprenkelen.
Lekker met volkorenbrood.
De zelfgemaakte vinaigrette is te vervangen door een kant-en-klare honing-mosterddressing.