Maaltijdsalade met postelein, spek en kaas
4 personen
400 à 500g postelein
150g gerookt spek, dunne plakjes
60g boter
5 à 6 sneden witbrood, ontkorst
300g Leerdammer kaas, in blokjes
3 tomaten, vruchtvlees in blokjes
2 bosuitjes met veel groen, gesnipperd
Voor de dressing:
2½ tl kruidenazijn
witte peper
1 tl grove mosterd
2½ el zonnebloemolie
Maak de postelein goed schoon en daarna zo droog mogelijk.
Bak de spekplakjes in een droge koekenpan goudbruin.
Laten uitlekken en afkoelen.
Voeg de boter aan het spekvet toe.
Snij het brood in dobbelsteentjes en bak ze goed bruin.
Laat ze uitlekken en afkoelen.
Schep in een kom postelein, kaas, tomaten en uitjes door elkaar.
Maak de dressing van azijn, zout, peper en mosterd.
Blijf roeren tot het zout is opgelost, klop dan de olie erdoor.
Schenk de dressing over de salade
Verkruimel de speklapjes en schep de helft van het spek en de broodblokjes door de salade.