Mexicaanse salade
4 personen
200 gr kipfilet
tacokruiden (potje)
2 eetl boter
1 rode ui
3 vleestomaten
1 rijpe avocado
1 eetl citroensap
200 gr spercieboontjes (blik-pot)
1 blikje maiskorrels à 100 gr
Dressing:
1 teentje knoflook
3/4 dl olijfolie
3 eetl azijn
2 eetl tomatenketchup
mespunt komijn
mespunt cayennepeper
Kip in reepjes snijden en met de tacokruiden bestrooien.
Half uurtje laten staan en dan in de hete boter gaarbakken.
Uit de pan halen en laten afkoelen.
Voor de dressing:
De knoflook pellen en uitpersen, alle ingredienten goed doorelkaar roeren.
Voor de salade:
De ui pellen, halveren en in halve ringen snijden.
Tomaten ontvellen en in blokjes snijden.
Avocado schoonmaken, vruchtvlees in stukjes en met citroen besprenkelen.
Spercieboontjes en maiskorrels in zeef laten uitlekken en de boontjes eventueel in kleinere stukjes snijden.
De ingredienten voor de salade met de reepjes koude kip in een slabak doorelkaar scheppen.
De dressing erover gieten en de salade opnieuw doorscheppen.
Serveren met tortillachips of stokbrood.