Oosterse tonijn-krabsalade
maaltijdsalade
4 personen
200gr gele rijst
1 visbouillontablet
3 lente/bosuitjes
1 citroen
1 el zonnebloemolie
200gr maiskorrels (blik)
1 groene paprika
200g surimisticks of krabvlokken
1 blikje tonijn naturel (ca 180g)
1 kleine of 1/2 chinese kool
voor de dressing:
1 rode peper, in reepjes
1 teentje knoflook, geperst
5 el zonnebloemolie
1 el citroensap
1 el gehakte koriander
1 tl honing
1 el sojasaus
Kook de rijst met het bouillontablet vlg de aanwijzingen o.d.verpakking.
Giet de rijst af en laat ze afkoelen.
Snij de uitjes in schuine stukjes van 1 cm.
Roerbak ze 2 min in de zonnebloemolie.
Giet de maiskorrels af.
Snij de paprika in kleine blokjes.
Schep de lente/bosuitjes, mais, paprikablokjes en de vis door de rijst.
Giet de tonijn af en haal de bladeren van de chinese kool los.
Meng de peperreepjes, knoflook en andere ingredienten tot een dressing.
Schep deze luchtig door de salade.
Serveer de salade op chinees koolblad en garneer met partjes citroen.