Oosterse tonijn-krabsalade                

maaltijdsalade           

4 personen

 

200gr gele rijst             

1 visbouillontablet

3 lente/bosuitjes

1 citroen          

1 el zonnebloemolie

200gr maiskorrels (blik)    

1 groene paprika           

200g surimisticks of krabvlokken      

1 blikje tonijn naturel (ca 180g)   

1 kleine of 1/2 chinese kool                

 

voor de dressing:

1 rode peper, in reepjes

1 teentje knoflook, geperst

5 el zonnebloemolie

1 el citroensap 

1 el gehakte koriander         

1 tl honing        

1 el sojasaus   

 

 

Kook de rijst met het bouillontablet vlg de aanwijzingen o.d.verpakking. 

Giet de rijst af en laat ze afkoelen.          

Snij de uitjes in schuine stukjes van 1 cm.         

Roerbak ze 2 min in de zonnebloemolie.

Giet de maiskorrels af. 

Snij de paprika in kleine blokjes.

Schep de lente/bosuitjes, mais, paprikablokjes en de vis door de rijst.

Giet de tonijn af en haal de bladeren van de chinese kool los.      

Meng de peperreepjes, knoflook en andere ingredienten tot een dressing.   

Schep deze luchtig door de salade.

 

Serveer de salade op chinees koolblad en garneer met partjes citroen.