Pastasalade met gerookte kip
2 personen
150g penne rigata
75g mozzarella, in stukjes
zout
50g champignons, in plakjes
1 el fijngesneden koriander
3-4 el olijfolie
220 gerookte kipfilet in reepjes
2 stengels bleekselderij in reepjes
½ komkommer, plakjes
½ rode paprika, in reepjes
3 tomaten, partjes
voor de dressing:
1 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 tl mosterd
½ fijngesneden chilipeper
1 teen knoflook, geperst
peper en zout
Kook de pasta beetgaar vlg gebruiksaanwijzing.
Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
Bak de champignons 2-3 min in 1 el olie.
Schep de filet, bleekselderij, komkommer, paprika, tomaat en mozzarella luchtig door de pasta.
Roer een dressing van de olie, azijn, mosterd, chilipeper en knoflook.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de dressing door de salade en bestrooi deze met koriander.