Pastasalade met tonijn                           

2 personen

 

Licht en toch goed gevuld.

Is er geen verse tonijn, neem dan tonijn uit blik.   

 

150 - 200g farfalle  

zout                

100 - 150g tonijn in reepjes         

3 tomaten in partjes 

15 zwarte en 15 groene olijven, zonder pit        

1 el kappertjes, uitgelekt          

1 el fijngeknipte peterselie         

2 el fijngesneden basilicum, vers 

75g veldsla       

40g parmesaanse kaas, schilfers  

 

voor de dressing:        

4 el mayonaise 

2-3 el yoghurt of zure room        

1 tl mosterd     

1 el fijngesnedn gedroogde tomaat 

1 el pesto        

peper en zout   

 

 

Kook de farfalle vlg de gebruiksaanwijzing.      

Spoel met koud water af en laat het goed uitlekken.         

Roer een dressing van mayonaise, yoghurt,mosterd, gedroogde tomaat en pesto en breng op smaak met peper en zout.  

Houd wat tonijn en tomaatpartjes apart voor de garnering.        

Meng de farfalle met de rest van de tonijn, tomaten, olijven, kappertjes, peterselie en 1 el basilicum.

Schep de veldsla luchtig door de salade.

Schep de dressing erdoor.           

Garneer met de achtergehouden tomaat, tonijn,1 el basilicum en parmesaanse kaas.