Pastasalade met tonijn
2 personen
Licht en toch goed gevuld.
Is er geen verse tonijn, neem dan tonijn uit blik.
150 - 200g farfalle
zout
100 - 150g tonijn in reepjes
3 tomaten in partjes
15 zwarte en 15 groene olijven, zonder pit
1 el kappertjes, uitgelekt
1 el fijngeknipte peterselie
2 el fijngesneden basilicum, vers
75g veldsla
40g parmesaanse kaas, schilfers
voor de dressing:
4 el mayonaise
2-3 el yoghurt of zure room
1 tl mosterd
1 el fijngesnedn gedroogde tomaat
1 el pesto
peper en zout
Kook de farfalle vlg de gebruiksaanwijzing.
Spoel met koud water af en laat het goed uitlekken.
Roer een dressing van mayonaise, yoghurt,mosterd, gedroogde tomaat en pesto en breng op smaak met peper en zout.
Houd wat tonijn en tomaatpartjes apart voor de garnering.
Meng de farfalle met de rest van de tonijn, tomaten, olijven, kappertjes, peterselie en 1 el basilicum.
Schep de veldsla luchtig door de salade.
Schep de dressing erdoor.
Garneer met de achtergehouden tomaat, tonijn,1 el basilicum en parmesaanse kaas.