Pastasalade met zalm
maaltijdsalade
4 personen
250g farfalle
peper en zout
150g diepvries doperwtjes
100g gedroogde tomaten op olie
1 el citroensap
15g verse basilicum
1/2 bosje peterselie
8 zwarte olijven zonder pit
100g geraspte belegen kaas
100g gemengde jonge bladsla
200g gerookte zalm
Kook de farfalle beetgaar in ca 8 à 10 min.
Voeg na 5 min de doperwtjes toe.
Doe de gedroogde tomaatjes met olie in de keukenmachine, voeg het citroensap, basilicum en peterselie toe en maal alles redelijk grof.
Peper en zout naar smaak erbij.
Snij de olijven in plakjes.
Laat de pasta en erwtjes even uitlekken en schep ze nog warm door de tapenade, ook de kaas en olijven voorzichtig erdoor scheppen.
Laat de pastasalade een uurtje staan, ivm de smaak.
Verdeel de bladsla over vier borden en schep de salade erop.
Snij de zalm in smalle reepjes en leg ze losjes op de pastasalade.