Pastasalade met zalm         

maaltijdsalade           

4 personen                 

 

250g farfalle     

peper en zout   

150g diepvries doperwtjes                   

100g gedroogde tomaten op olie            

1 el citroensap             

15g verse basilicum                     

1/2 bosje peterselie                     

8 zwarte olijven zonder pit                    

100g geraspte belegen kaas               

100g gemengde jonge bladsla    

200g gerookte zalm    

 

 

Kook de farfalle beetgaar in ca 8 à 10 min.         

Voeg na 5 min de doperwtjes toe.     

Doe de gedroogde tomaatjes met olie in de keukenmachine, voeg het citroensap, basilicum en peterselie toe en maal alles redelijk grof.

Peper en zout naar smaak erbij.    

Snij de olijven in plakjes.

Laat de pasta en erwtjes even uitlekken en schep ze nog warm door de tapenade, ook de kaas en olijven voorzichtig erdoor scheppen.        

Laat de pastasalade een uurtje staan, ivm de smaak.       

Verdeel de bladsla over vier borden en schep de salade erop.

Snij de zalm in smalle reepjes en leg ze losjes op de pastasalade.