Pittige aardappelsalade
4 personen
400g krielaardappeltjes
dikke plak mortadelle, 150g
2 stengels bleekselderij
8 kerstomaatjes
50g zwarte olijven zonder pit
2 el pijnboompitten
1½ el witte wijnazijn
5 el olijfolie
2 tenen knoflook
2 el geknipte basilicumblaadjes
peper en zout
Aardappelen net gaarkoken en laten afkoelen.
Mortadelle in blokjes snijden, de bleekselderij in dunne boogjes.
Kerstomaatjes vierendelen.
Dit alles, samen met de olijven doorelkaar scheppen.
Pijnboompitten in een droge koekepan lichtbruin roosteren.
Azijn met basilicum, olie, peper en zout in een potje met deksel doen en net zo lang schudden, tot er een lobbig sausje ontstaat.
Sausje met de salade omscheppen en met de pitten bestrooien.
Lekker met warm ciabatta brood.