Pittige aardappelsalade                          

4 personen

 

400g krielaardappeltjes         

dikke plak mortadelle, 150g           

2 stengels bleekselderij                 

8 kerstomaatjes                       

50g zwarte olijven zonder pit                       

2 el pijnboompitten              

1½ el witte wijnazijn                      

5 el olijfolie                   

2 tenen knoflook                       

2 el geknipte basilicumblaadjes         

peper en zout   

 

 

Aardappelen net gaarkoken en laten afkoelen.  

Mortadelle in blokjes snijden, de bleekselderij in dunne boogjes.          

Kerstomaatjes vierendelen.      

Dit alles, samen met de olijven doorelkaar scheppen.        

Pijnboompitten in een droge koekepan lichtbruin roosteren.        

Azijn met basilicum, olie, peper en zout in een potje met deksel doen en         net zo lang schudden, tot er een lobbig sausje ontstaat.           

Sausje met de salade omscheppen en met de pitten bestrooien.                   

 

Lekker met warm ciabatta brood.