Salade Du Barry
Maaltijdsalade
4 personen
1 middelgrote bloemkool
zout
1 bosje waterkers
1 el limoen- of citroensap, gezeefd
1 tl droge witte vermouth
witte peper
4 el olijfolie
1 el fijngehakte peterselie
1 el fijngesneden bieslook
300 à 400 gr gebraden fricando, in niet al te dunne plakken
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes.
Kook ze in ruim water met wat zout ca 6 à 7 min.
Laat ze uitlekken, afkoelen en opdrogen.
Maak waterkers schoon en spreid ze uit over de bodem en tegen de wand van een niet al te grote schaal.
Schep de bloemkoolroosjes in het midden van de schaal.
Maak dressing door limoensap met vermoeth te mengen + zout + peper.
Klop daarna de olie erdoor.
Sprenkel de dressing over de roosjes en bestrooi ze met de tuinkruiden.
Serveer de fricando apart erbij.
Schep de salade aan tafel éénmaal luchtig om.
Serveer er warm stokbrood bij.