Salade met geitenkaas                                              

 

25g pijnboompitten  

50g magere spekblokjes                 

10 kerstomaatjes              

100g zachte geitenkaas                   

1 el witte wijnazijn                      

½ el mosterd                

3 el olijfolie                   

1 tl suiker                    

peper en zout               

1 zakje gemengde (rocket-)salade 

 

 

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bordje. 

Bak de spekblokjes in dezelfde koekenpan zachtjes uit.     

Halveer de tomaatjes en snij de kaas in kleine blokjes.  

Klop in een kommetje de azijn, mosterd, olie en suiker tot een dressing.   

Voeg peper en zout naar smaak toe.      

Doe de gemengde sla in een schaal en verdeel de spekjes, pitten en kaas erover. 

Sprenkel tot slot de dressing erover.             

 

Lekker bij geroosterd vlees, bv lamskoteletjes of kipfilet.