Tomatensalade met gerookte kip en broodkruimels
4 personen
+ 4 variaties
800g kerstomaatjes
4 lente-uitjes
300g gerookte kipfilet
2 (liefst oude) ciabattabollen
½ dl olijfolie
5 el balsamico-azijn
grof zeezout en verse peper
4 takjes basilicum
Halveer de tomaatjes.
Snij de lente-uitjes, ook het groen in brede ringen en de gerookte kipfilet in stukjes.
Verkruimel het brood in een ruime schaal, giet de olie erover en hussel de kruimels doorelkaar.
Roer de azijn erdoor, voeg tomaat, ui, kip, zout en veel peper toe, knip er de basilicum over en hussel de salade doorelkaar.
Tomaat en tonijn
Gebruik mooie rijpe pomodori, vervang de kip door ca. 300g tonijn (blik) en voeg met de olie 2 el pesto rosso toe.
Tomaat en garnalen
Voeg 50g ontpitte olijven toe. Vervang de kip door 300g gepelde kreeft-garnalen en de azijn door citroensap.
Tomaat en kaas
Vervang de kip door 2 bollen mozzarella (in blokjes gesneden) en 75gr geschaafde oude parmesaanse kaas.
Tomaat en spekjes
Vervang de kip door 300g uitgebakken ontbijtspekblokjes en voeg 100g ontsteelde appelkappertjes toe.