Tomatensalade met gerookte kip en broodkruimels                   

4 personen

 

+ 4 variaties

 

800g kerstomaatjes              

4 lente-uitjes                

300g gerookte kipfilet             

2 (liefst oude) ciabattabollen               

½ dl olijfolie                  

5 el balsamico-azijn                

grof zeezout en verse peper                  

4 takjes basilicum                                             

 

 

Halveer de tomaatjes.

Snij de lente-uitjes, ook het groen in brede ringen en de gerookte kipfilet in stukjes.

Verkruimel het brood in een ruime schaal, giet de olie erover en hussel de kruimels doorelkaar.

Roer de azijn erdoor, voeg tomaat, ui, kip, zout en veel peper toe, knip er de basilicum over en hussel de salade doorelkaar.                   

 

Tomaat en tonijn

Gebruik mooie rijpe pomodori, vervang de kip door ca. 300g tonijn (blik) en voeg met de olie 2 el pesto rosso toe.                       

 

Tomaat en garnalen    

Voeg 50g ontpitte olijven toe. Vervang de kip door 300g gepelde kreeft-garnalen en de azijn door citroensap.                   

 

Tomaat en kaas 

Vervang de kip door 2 bollen mozzarella (in blokjes gesneden) en 75gr geschaafde oude parmesaanse kaas.               

 

Tomaat en spekjes          

Vervang de kip door 300g uitgebakken ontbijtspekblokjes en voeg 100g ontsteelde appelkappertjes toe.