Visserssalade met zoute haring                         

4 personen

 

500g krieltjes, gaargekookt     

1 blik witte bonen, ca. 400g           

2 gekookte rode bieten, in blokjes            

4 zoute haringen, in reepjes            

3 sjalotjes. gesnipperd                   

3 augurken, fijngehakt                     

5 el mayonaise             

1 el mosterd                 

versgemalen peper               

2 el gehakte peterselie         

1 citroen          

 

 

Giet de gekookte krieltjes af en spoel er koud water over.

Giet de witte bonen af en laat ze goed uitlekken.         

Meng de sjalotjes, augurken, mosterd en peper door de mayonaise.      

Schep de krieltjes, bonen, haring en dressing doorelkaar.       

Serveer de salade op een schaal met eromheen de rode bietjes.     

Strooi de peterselie erover en garneer met plakjes citroen.             

 

Serveer er geroosterd wit brood bij.