Waldorfsalade
4 personen
1 flinke kipfilet ca 350g
kerriepoeder
peper en zout
boter
½ kleine ananas
2 appels
citroensap
2 bananen
½ struik bleekselderij met groen
1 dl mayonaise
1 dl slagroom, dik vloeibaar
1 tl mosterd
mespunt suiker
100g walnoten, gepeld
Kip inwrijven met kerrie, peper en zout en in boter bruin en gaar bakken.
Vlees droogdeppen, laten afkoelen en in kleine stukjes snijden.
Ananas in schijven snijden, dan in kleine stukjes.
Appels snipperenen met ananasnat of citroensap omscheppen, evenals de in plakjes gesneden bananen.
Bleekselderij in smalle boogjes en het groen in mooie blaadjes verdelen.
Sausje roeren van: mayonaise,dik vloeibaar geklopte slagroom, mostersd, suiker en wat peper.
Alle ingredienten met de walnoten omscheppen en het sausje erover.