Zomerse salade met tonijn                           

2 à 3 personen

 

1 blikje tonijn 400gr   

200g gehalv. cherrytomaatjes           

1 el vers gehakte basilicum         

krulsla en waterkers         

50g geraspte parmesaanse kaas    

 

Dressing:        

3 el olijfolie       

2 el honing       

1 el witte wijnazijn          

1 tl grove mosterd           

 

Groente:         

120g gehalveerde champignons               

1 gele paprika in reepjes            

½ courgette in blokjes            

1 kl. rode ui in dunne ringen    

 

 

Laat de tonijn uitlekken en verdeel het in kleine stukjes.  

Roerbak de groenten ca 2 min en laat afkoelen.          

Meng alles voor de dressing in een grote schaal.

Peper en zout            tomaatjes, groente, basilicum em tonijn goed door dressing mengen.          

Verdeel dit over 2 of 3 borden, bedekt met wat krulsla en waterkers.        

Garneer met parmesaanse kaas.   

 

Direct serveren met bv warm ciabatta brood.