Amerikaans rijstpannetje

4 personen

 

8 kippenvleugeltjes         

2 el zonnenbloemolie         

2 sausijsjes     

1 uitje  

2 tenen knoflook           

4 stengels bleekselderij                 

(1 rood pepertje)                       

½ tl komijnpoeder               

1 takje verse tijm                 

1 laurierblaadje 

300g langkorrelrijst (geen snelkook)

½ ltr groentenbouillon           

1 blikje tomaatstukjes  

peper en zout   

 

 

De kip in de olie rondom aanbraden, sausijsjes in plakjes en meebakken.

Het vlees uit de pan nemen en in het bakvet het gesnipperde uitje en de geperste knoflook fruiten.

De bleekselderij kleinsnijden zodat boogjes ontstaan.         

(pepertje in ringetjes, zaadjes eruit en omscheppend bakken.)

De kruiden, specerijen en rijst toevoegen, de bouillon erbij schenken.

Ook de tomaatstukjes met vocht erdoor roeren. 

Peper en eventueel zout naar smaak.     

Kip en worst er weer bij doen en weer aan de kook brengen.  

In ca 25 min laten garen.