Kip met cashewnoten in ovencasserolle          

4 personen                 

 

1 flinke ui         

3 el sherry       

250 kipfilet       

50g cashewnoten (ongezouten)    

2 stengels bleekselderij                 

½ bakje champignons               

1 el citroensap             

2 el olijfolie                   

peper en zout               

1 pak doperwten 300g (diepvries)            

2 el ketjap manis              

 

 

Ui pellen en fijnsnipperen.    

Kipfilet in dobbelsteentjes snijden.

Bleekselderij wassen en in stukjes.           

Champignons wassen en in plakjes, besprenkelen met citroensap.

In braadpan olie verhitten en ui ca 3 min fruiten.           

Kip peperen en zouten, bij ui doen en 5 min meebakken.

 

Erbij: doperwten, selderij, champignons, ketjap en sherry. 

Doorelkaar scheppen, in ovenschotel doen en op 200gr 20 min stoven. 

Noten erdoor scheppen en op smaak maken met peper en zout.    

 

Serveren met saffraanrijst.