Kip met abrikozen                   

4 personen

 

4 kippenbouten, elk in 2 stukken

peper en zout   

2 uien, gesnipperd       

2 tenen knoflook, geperst            

4 el olijfolie                   

2 tl komijnpoeder               

2 tl paprikapoeder              

4 vastkokende rode aardappels            

3 kaneelstokjes            

400 ml kippenbouillon (blokje)

1 bosje verse koriander, gehakt 

150gr gewelde abrikozen         

 

 

Was de kipstukken, dep ze droog en wrijf ze in met peper en zout.           

Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kip rondom mooi bruin.   

Haal de kip uit de pan en bak ui, knoflook, komijnpoeder en paprika in ca. 5 min glazig.       

Schil de aardappels, was ze en snij ze in grove stukken.  

Leg de kip weer in de pan met de abrikozen en kaneelstokjes en schenk er de bouillon bij.      

Laat de kip ca. 15 min stoven met het deksel half op de pan. 

Doe de aardappels erbij en laat alles nog een kwartiertje stoven. 

Strooi de koriander over de kip.