Gebakken rijst met kip en doperwtjes                         

4 personen 

                

 

375 gr snelkookrijst    

4 kippenborstfilets           

25 gr margarine

100 gr ui                      

250 gr verse champignons               

4 eetl ketjap                 

gemberpoeder              

1 teen knoflook, geknepen                     

1 pak diepvries doperwtjes 300 gr                    

4 eetl olijfolie    

versgemalen peper   

zout     

 

 

Kook de rijst van tevoren gaar zoals aangegeven en laat afkoelen.   

Snij de filets dwars op de vezel in smalle reepjes.           

Verhit de margarine en bak de reepjes kip rondom bruin.   

Pel en snipper de ui en fruit die mee bij de kip. 

Was de champignons, snij ze in plakjes en doe ze ook bij de kip.      

Als alles goed is aangefruit: meng er de ketjap gemberpoeder, peper, zout, knoflook en bevroren doperwtjes door.           

Breng in een gsloten pan aan de kook en laat ca. 8 min smoren.           

Verhit in een andere pan de olie en bak omscheppend de rijst.

Als de rijst goudgeel is, meng er het kipmengsel door en maak het op smaak af.