Kip met knoflook en olijven          

4 personen                 

 

2 dl maisolie    

1 stengel bleekselderij     

1 zakje verse Provenc.kruidenmix      

peper en zout   

1 (mais)kip, ca 100 - 1200 gr                

1 bol knoflook               

6 zwarte olijven zonder pit                    

6 groene olijven zonder pit                    

50 g geraspte Parmesaanse kaas                

4 sneetjes witbrood           

ovenschaal 20 x 30 met deksel  

keukengaren of naaigaren         

2 cocktailprikkers

 

 

Oven verwarmen op 175 graden.

Olie in schaal en middenin heet laten worden.

Bleekselderij in dunne plakjes.

Helft van kruiden uit mix samenbinden.  

Kip van binnen met zout bestrooien.       

Bleekselderij en bosje kruiden in buikholte van kip stoppen.          

Losse nekvel over rug trekken en vastzetten met prikker.     

Achterkant van kip vaststeken met prikker.     

Rest van kruiden boven kommetje fijnknippen.      

Knoflooktenen van bol losmaken (niet pellen).

Olijven halveren.           

Ovenschaal uit oven nemen.

Fijngehakte kruiden,olijven en knoftenen erdoor scheppen en kip in schaal leggen, bedruipen met hete olie.         

In midden van oven afgedekt in ca 2 uur garen.

Halverwege keren.  

Schaal uit oven, knof eruit, kip bestrooien met kaas en nog ca 15 min onafgedekt in oven bruin laten worden.

Knoflooktenen uit vliesje drukken en met vork fijnprakken.           

Korstjes van brood halen, in broodrooster bruinen en diagonaal snijden.

Besmeren met knoflookpuree.

Kip voorsnijden en opdienen.                

 

Serveren met gemengde griekse sla met feta.