Wilde-eendenfilets en –boutjes     

4 personen

 

4 wilde-eendenboutjes

Wildkruiden

30g ganzenvet

3 el olijfolie

1 dl wildfond

1 ui, zeer fijn gesnipperd

100g Danish Blue

35g boter

4 wilde-eendenfilets

2 el Cointreau

 

 

Kruid de boutjes met de kruiden

Verhit het ganzenvet met 2 el olijfolie in een braadpan en bak de

Boutjes op hoog vuur bruin

Blus het bakvet af met de wildfond en laat alles ca. 2 uur zacht sudderen

Verkruimel de Danish blue

Verwarm de boter met de rest van de olie

Kruid de filets met de kruiden en bak ze 3 min aan elke kant

Neem ze uit de pan en hou ze warm onder alufolie.

Doe de ui bij de jus van de boutjes, schep de kaas en Cointreau erdoor

Laat de saus even zachtjes koken.

 

 

Lekker met een salade van zoete aardappelchips.