Kip met groene olijven                         

4 personen                 

 

12 drumsticks  

1 tl kaneel, gember en paprika

½ tl kurkuma    

peper en zout               

2 uien, gesnipperd                   

2 tenen knoflook, gesnipperd                   

2 rode paprika's in stukjes                     

4 el olijfolie                   

3 dl kippenbouillon              

2 el gehakte peterselie         

50gr groene olijven zonder pit           

2 el citroensap 

 

 

Prik de pootjes op enkele plaatsen in.      

Meng de kruiden doorelkaar en wrijf de pootjes ermee in.         

Bak ze in de olie aan alle kanten goudbruin, haal ze uit de pan.   

Bak de ui glazig, knoflook en paprika erbij en nog 1 min bakken.           

Leg de pootjes weer in de pan, bouillon, peterselie, citroensap en olijven erbij.      

Leg een deksel schuin op de pan en laat alles 40 min zachtjes stoven; het vocht moet dan zijn ingekookt.  

 

Smaakt zo al goed, maar opgewarmd is het nog lekkerder.