Pikante drumsticks

12 stuks          

 

Het lekkerste: een dag tevoren marineren en bewaar ze dan afgedekt in de koelkast.

Dankzij de marinade heel bijzonder van smaak !          

 

12 drumsticks  

6 el tomatenketchup           

2 el abrikozenjam               

2 el ketjap                    

1 el mosterd                 

2 el olie           

1 el azijn of citroensap                    

3 tenen knoflook                       

3 cm verse gemberwortel (stukje)            

enkele druppels tabasco           

wat olie voor de schaal 

 

 

Doe de drumsticks in een grote kom. 

Roer in een andere kom de ketchup, ketjap,  jam, mosterd, olie, azijn, de geperste knoflook, fijngehakte gemberwortel en tabasco doorelkaar.       

Meng de saus goed met de drumsticks en laat rusten in koelkast.         

Verwarm de oven voor op 180graden.       

Leg de drumsticks om en om in een geoliede schaal, in één laag.      

Zet ze ca 45 min in de oven en test na ca 30 min of het niet te snel gaat.

Dek het dan af met een velletje alufolie.

Liever nog 15min langer.   


Serveer warm, lauwwarm of koud.