Kipschnitzel met gebakken appel

4 personen                 

 

2 kleine uien                

1 grote appel

4 kipschnitzels             

peper en zout               

3 eetl boter                  

2 eetl mosterd                                                                                                              

 

 

Uien pellen en elk in 4 parten snijden.           

Appel uitboren enin 12 partjes snijden.

Schnitzels bestrooien met peper en zout.  

In pan 2 eetl boter verhitten en op hoog vuur schnitzels ca 2 min bakken.

Ui toevoegen en ca 5 min meebakken, af en toe omscheppen.   

Schnitzels op bord scheppen en aan een kant met mosterd besmeren.       

Appel en rest van boter aan uien toevoegen.

Appel in ca 2 min bruin bakken.           

Appel en ui op ander bord scheppen.        

In bakvet schnitzels, met mosterdkant onder, nog ca 2 min zacht bakken.           

Schnitzels op borden scheppen, appel en ui erover verdelen.                      

 

Serveren met broccoliroosjes en ardappelpuree.