Kip met prei á la crème                          

2 personen

 

ca 400g gesneden prei              

ca. 250g kipfilet            

peper en zout               

½ tl milde kerriepoeder                 

2 el zonnebloemolie            

1 dl gevogeltefond (potje)              

2 dl kookroom              

2 tl fijngehakte peterselie                                             

 

 

Kippenvlees in smalle reepjes snijden van ca. 4 cm.   

Bestrooi met peper zout en kerriepoeder.    

Schep de reepjes enkele malen om zodat de kruiden goed verdeeld zijn.    

Verhit de olie in een wok en kippenvlees ca 3 min erin bakken, omroeren.        

Schep er daarna de prei door en voeg na 3 min de fond en room toe.     

Breng alles aan de kook en temperen.        

Laat het mengsel sudderen tot een lichtgebonden saus ontstaat.  

Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.     

Strooi er in de schaal de peterselie over.             

 

Tip:

Vervang 2 el fond door droge witte wijn of droge sherry (Manzanilla).