Provencaals stoofpotje

 

4 kippenbouten

Zout en peper

2 el olie

100g bakbacon, in reepjes

1 ui, fijngesneden

3 tenen knoflook, fijngesneden

2 tomaten, in stukken

400g ratatouillemix (voorgesneden groente, koelvitrine AH)

2 ½ dl kippenbouillon van tablet, of: 1 dl bouillon en 1 ½ dl witte wijn

2 tl provencaalse kruiden

450g voorgekookte krieltje

1 ½ dl Room Culinair (pakje)

 

 

Kip inwrijven met zout en peper

In braadpan olie verhitten en de bacon ca 4 min zachtjes bakken

Kip toevoegen en in 7 min rondom lichtbruin bakken.

Tomaat en ratatouillemix ca 2 min meebakken.

Hete bouillon en provencaalse kruiden erbij en kip afgedekt ± 3 kwartier laten stoven.

Krieltjes erbij en 10 min meestoven

Room Culinair toevoegen en onafgedekt ± 5 min meestoven.