Kip in kruidige tomatensaus en aubergine

4 personen

 

Ca. 500 gr kipmedaillons

5 el olijfolie

3 tenen knoflook, fijngesneden

2 kaneelstokjes

1 blik tomatenblokjes (400 gr)

2 el gedroogde oregano

2 uien, fijngesnipperd

1 aubergine, in blokjes

125 ml crème fraîche

 

 

Kipmedaillons met mespunt zout en peper bestrooien.

In braadpan 2 el olie verhitten en kip aan beide kanten aanbraden.

Knoflook en kaneel toevoegen en kort fruiten.

Tomaatblokjes erbij schenken en alles met oregano, peper en zout op smaak maken.

Kip afgedekt op laag vuur ca, 30 min laten sudderen.

In hapjespan ui in rest van olie fruiten, aubergine erbij en omscheppend meebakken.

Crème fraîche erdoor roeren en alles pittig op smaak brengen met peper en zout.

Op laag vuur 20 min smoren.

Kip met tomatensaus op 4 voorverwarmde borden scheppen.

Aubergine ernaast serveren.

 

Lekker met wilde & witte rijst.