Eend met romige portsaus

 

 

400 ml rode port

200 ml vleesfond

6 takjes tijm

4 tl zwarte peperkorrels

1 beker slagroom, 250 ml

3 eendenborstfilets à ca. 200g op kamertemperatuur

 

 

Laat de port in een steelpan op hoog vuur tot de helft inkoken

Voeg de fond toe en breng weer aan de kook

Voeg de tijm en peperkorrels toe en laat zachtjes nog 15 min inkoken, waardoor de saus dikker wordt.

Schenk de slagroom erbij en laat nog 5 min inkoken.

Maak met een mes sneetjes in het vel van de eendenborst en bestrooi met peper en zout.

Verhit een koekenpan en leg er het vlees met het vel naar beneden in

Bak 5 min op laag vuur. Niet Keren !

Giet het vet af en bak het vlees nog 1 min op hoog vuur zodat het vel goudbruin en knapperig wordt.

Keer en bak nog 4 min.

Schenk de rest van het vet uit de pan

Schenk de portsaus door een zeef in de pan en breng aan de kook.

Snij de eend in plakjes en verdeel over 4 warme borden.

Schep de saus erover.