Eend met whisky-haha

 

6 personen

1 eend van ongeveer 5 kilo

2 grote flessen Whisky

500 g spekreepjes

1 fles olijfolie.

 

 

De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.

De oven ongeveer 10 minuten voorverwarmen op 180°C.

Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.

De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.

De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.

Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.

Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky.

De glaven opdjinken en de scherven van et eeiste glav oplaapen.

Nog en naiff glav insjenke en opdlinke.

Na en naiff uui de hoven opedoen om deend te sjekken.

Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povekand van de linkerand toen.

Denove nen sgop geve.

Twee glave whiskiinsjenke en tmiddeste leegdwinke.

De nove opendoen naadattet erste glaf leeggis en de sjotel vastpakke.

De blantwondezelf op de binnekand van de regtehantoen en deent oprape.

Deent nogis oprape en met nen nantdoek de bwantwondesaiv van deent vege.

Ze hande ontvette met viskey en de tupe ssalf veeroprape.

Tkapotte glazzopvege endeent trug in dehove doen.

Deheent oprape en dove eers opedoen.

De twwwiede fjes biski pedoen en overeindzette.

Opstaan van de vjoer ent vetssspek ondrde kas vege.

Nogis opstaan van de vjoer en tochma biijve zitte.

De bles op de gjondzette.

Ulde bles djinke wande glave sijn opof kabot.

Den'ove afzette, deooge sluiten un omvalle.

De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise.

De hele rest van de middag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en plafond schoonmaken.

De glasscherven en lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol en maagzout kopen.