Gebakken rijst met kip en doperwtjes
4 personen
375 gr snelkookrijst
4 kippenborstfilets
25 gr margarine
100 gr ui
250 gr verse champignons
4 eetl ketjap
gemberpoeder
1 teen knoflook, geknepen
1 pak diepvries doperwtjes 300 gr
4 eetl olijfolie
versgemalen peper
zout
Kook de rijst van tevoren gaar zoals aangegeven en laat afkoelen.
Snij de filets dwars op de vezel in smalle reepjes.
Verhit de margarine en bak de reepjes kip rondom bruin.
Pel en snipper de ui en fruit die mee bij de kip.
Was de champignons, snij ze in plakjes en doe ze ook bij de kip.
Als alles goed is aangefruit: meng er de ketjap gemberpoeder, peper, zout, knoflook en bevroren doperwtjes door.
Breng in een gsloten pan aan de kook en laat ca. 8 min smoren.
Verhit in een andere pan de olie en bak omscheppend de rijst.
Als de rijst goudgeel is, meng er het kipmengsel door en maak het op smaak af.